Bijdragers

dinsdag 26 oktober 2010

Cambridge.. !!

Al weer lange tijd niets van me laten horen. Heb ik stil gezeten? Nee zeker niet. Maar even niet de puf, energie om dingen op te schrijven.

Het begint 'normaal' te worden het werken aan mezelf is veel minder 'moeten' ik doe het steeds meer met plezier. Ik voel me goed bij wat ik doe aan mezelf.


Echter vandaag een volgende flinke knoop doorgehakt. Ik vind dat ik nu toe ben aan het finale stuk. Mijn gewicht. Ik ben blij met wat ik nu in de spiegel zie. Ik waardeer mezelf, ben blij met mijn positieve kanten die ik nu goed weet te accentueren. Echter kan ik er niet omheen dat mijn gewicht van 90+ kg gewoon niet gezond is.

Dus afvallen! En goed ook!
Ik ben nu een jaar stabiel, ik kom niet aan, val niet af. Ik snoep maar weet te balanceren. Ik weet dat als ik het ene neem, ik het andere moet laten staan. Maar die laatste stap om alleen maar gezond te eten lukt me net niet.

Vandaar dat ik heb besloten aankomende vrijdag met een rigoureus proces te beginnen. Het is meer een proces dan een dieet denk ik :)
Ik heb gekozen om te gaan crashen. Ondanks dat ik de risico's van terug val ken na het dieet. Maar ik weet dat dit momenteel voor mij even de enige optie is. En ik ga voor het Cambridge dieet. Aangezet door collega en kennissen die dit doen, mijn eigen ervaringen met koolhydraat arme/vrije dieten en de aanmoediging door de juiste mensen hebben mij doen besluiten dit te doen.

Ik moet eerst in ketose raken, dat zijn ook de eerste verschijnselen van het afkicken van de koolhydraten. Het zal niet makkelijk zijn. Maar ik weet dat ik het nu doe om de juiste redenen. Niet om me mooier sexier te voelen. Maar 100% voor mezelf, voor mijn gezondheid en om de laatste puntjes op die i te zetten.

to be continued...

1 opmerking:

  1. Ik vind u er nochtans heel goed uitzien ! Zeker niet te breed en met mooie verhoudingen (als ik zo vrij mag zijn :-)
    Maar succes met Cambridge !

    BeantwoordenVerwijderen