Bijdragers

donderdag 4 maart 2010

3 B's

geschreven door Arnoud:

De 3 b’s staan voor buik, borsten en billen, 3 elementen waar we veel mee bezig zijn. Laat ik beginnen om korte metten te maken met een aantal zaken. Als je teveel vet op je buik hebt (naar jouw mening..) en je bent dagelijks bezig met buikspieroefeningen om daar verandering in te brengen, dan moet ik je teleurstellen. Plaatselijk vet verbranden bestaat niet. Op het moment dat we bewegen verbranden we wel vet, maar we kunnen ons niet concentreren op een lichaamsdeel, we verbranden het gewoon overall
Het voordeel is wel dat je buikspieren sterker worden wat helpt om je rug te ontlasten en bijdraagt aan een betere houding. Om vet te verbranden zal je dus moeten gaan lopen, fietsen, cross trainen etc. en op je voeding moeten letten. Ik ben op dat gebied geen expert, maar sportscholen hebben hier vaak programma’s voor, dus stap eens een keer naar binnen als je daar iets aan wilt doen.
Mythe nummer 2 ligt in het verlengde van nummer 1. Oefeningen die gericht zijn op de bilspieren helpen je niet om vet op je billen te verbranden, je maakt alleen de spieren daaronder sterker. Voordeel hiervan is wel dat de vorm van je billen mooier wordt.
Myhte nummer 3 is dat je borsten steviger worden als je borstspier oefeningen doet. Ook dat is niet waar. Borsten bestaan uit vet, bindweefsel en klieren en die kun je niet trainen. De borstspieren liggen daar onder, maar door die te trainen verander je weinig tot niets aan de borsten zelf..

Maar waarom houden we ons zo bezig met de 3 b’s ? De perfecte man of vrouw bestaat niet bestaat niet, want wat voor de een perfect is kan dat voor een ander juist niet zijn, en dat werkt voor beide sexen ! Niet elke man valt op grote borsten, niet elke vrouw valt op bodybuilders.
Toch hebben we een bepaald ideaal beeld in ons hoofd, niet zelden ingeprent door wat we zien in de media. De modellen in de dames bladen zijn doorgaans slank, hebben minimaal een C-cup, maatje 36 en een plat buikje. De mannen in de mannenbladen zijn doorgaans breed geschouderd, hebben flinke biceps, wasbordje en een flinke borst partij. En we laten ons daardoor beinvloeden. Maar kijk nu eens in je eigen omgeving en tel het aantal mensen die voldoen aan dit “ideaal” beeld. Het zullen er niet veel zijn. Het feit dat een fotomodel grof geld verdiend is niet zonder reden, hun soort ligt niet voor het oprapen, ze zijn uniek in hun (ons ) soort.
Grappig is dat we het ideaal beeld vooral op ons zelf reflecteren, maar zelden op onze partners, want we weten zelf heel goed wat we aantrekkelijk vinden, maar denken dat we weten wat de ander aantrekkelijk vindt.
Waar we uiteindelijk voor vallen is uitstraling, een leuke lach, hoe iemand zich presenteert. Iemand kan nog zo mooi zijn op een foto, als die persoon verder niets te melden heeft ben je er al snel op uitgekeken. Maar als je een negatief zelfbeeld hebt dan komt dat je uitstraling niet ten goede. Als je er alles aan doet om niet in the picture te staan, je ongelukkig voelt omdat je niet blij bent met je zelf dan straal je dat uit. Die knop omzetten lijkt moeilijk, maar iedereen kan het ! En zoals een actrice een keer zei tijdens een interview “iedereen kan spelen dat hij of zij mooi is “ Want mooi ben je vooral van binnen en het is aan jou omdat aan de buitenkant te laten zien. Slof je met afhangende schouders door de supermarkt met je hoofd omlaag en weet je na het afrekenen niet eens hoe die jongen of dat meisje achter de kassa er uit zag? Geloof me, hij /zij zal zich jou de volgende keer ook niet herineren. Loop je vol zelfvertouwen de winkel in, geef je een knikje en een glimlach ter begroeting aan het personeel dan laat je weten dat je er bent, letterlijk en figuurlijk! Kijk bij het afrekenen de jongen of het meisje achter de kassa aan en neem afscheid met een glimlach, en je krijgt die glimlach terug. En moraal van dit verhaal, denk je nou echt dat iemand dan nadenkt over dat kilootje teveel wat je meedraagt ? Nee hoor, het is je glimlach die blijft hangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten