Bijdragers

zaterdag 20 februari 2010

Make-Up Workshop

Geschreven door Belinda:

Vandaag een nieuwe stap, een nieuw treedje de ladder op om mezelf meer te leren waarderen.

Zoals ik in mijn vorige blog al schreef, ben ik best tevreden met mijn gezicht. Dus 1 van de punten die ik graag zou willen accentueren. Ik was altijd al met make-up bezig. Maar eigenlijk alleen in de zin van “Zonder make-up ga ik de deur niet uit”. Nooit goed gekeken naar hoe ik mijn pluspunten naar voren kon halen. Hoe ik de 3 kleurtjes die in de standaard doosjes zitten nu eigenlijk het beste kon gebruiken, ik gebruikte er altijd maar 1,.. en soms in een uitbundige bui 2.

Een vlugge zoekactie afgelopen Woensdag via google, bracht me op de site van www.makeuup.nl. Een visagiste die ook workshops geeft. En laat ze er nou net een geplant hebben voor Zaterdag 20 Februari! Mooier kon niet. Niet te lang over nadenken en snel een mailtje gezonden. Gelukkig al snel antwoord van Karen dat er nog wel plaats voor me was.

En zo geschiedde dat ik vanmorgen richting Nieuw Vennep reedt (lekker een thuis wedstrijd) en ontvangen werd met koffie en koekjes. Er waren nog 2 andere meiden, en gezellig hebben we eerst gebabbeld. Karen wilde graag weten waarom we deze workshop kwamen doen. In het kort heb ik uitgelegd waar ik mee bezig ben. En wat mijn doel is. En dat ik graag wilde leren hoe de mooie punten in mijn gezicht als blikvanger kon gebruiken.

Na het bakkie koffie kregen we een mooi plekje toegewezen met zo'n “Filmsterren spiegel”
We zijn begonnen met de basis. De consealer. Juist voor dames “op leeftijd” een mooie manier om te camoufleren. Ik heb nog al van die rode boeren appel-wangetjes en veel rode plekjes door gesprongen adertjes, of te wel couperose (en ik drink niet eens)
Om een kleur te camoufleren kun je het beste een tegenovergestelde kleur uit het kleurenspectum gebruiken, en bij rood is dat dus groen , SCHRIK ja.. ik zag het al voor me dat ik echt met groen aan de slag moest. Maar het viel mee. Een tipje groen door een normale consealer en op de rode plekken aanbrengen en uitvegen. Jeee wat een ander gezicht werd dat al! Toen nog wat plekken op mijn gezicht “gehighlight” mijn ooghoeken, en de overgang van mijn neusvleugels naar mijn wangen, beiden vielen nog al erg diep weg, waardoor er schaduwen ontstonden. Het is echt geen dikke laag maar wat een verschil! Daarna de foundation uitgezocht en heel lichtjes aangebracht. Wat was ik blij dat dat geen dikke laag werd. Maar hij dekt super mooi.
Toen kwam de poeder op tafel.. Witte poeder!! Dit was wel even een heel ander kleurtje dan dat ik zelf op de wastafel heb staan! De poeder is puur om te fixeren, en niet om kleur te geven. En inderdaad... ik werd helemaal niet wit.

Op naar de ogen. Stapje voor stapje legde Karen ons uit hoe we een lichte kleur op ons ooglid aan moesten brengen en daarna door naar de Arcade boog. Daar (nou ja in die buurt) smeerde ik wel vaker een donker kleurtje, maar eigenlijk niet wetende wat ik er nou echt mee moest doen.

We moesten kijken naar de vorm van onze ogen.. en ik blijk zowaar de “perfecte” oogvorm te hebben :D mooie amandelvormige ogen zei ze (woei.. een complimentje) Het houdt in dat als je een lijntje horizontaal van de binnenkant van mijn oog naar de buitenkant legt, mijn buitenste ooghoek ietsjes hoger ligt. Dit heb ik leren accentueren met het plaatsen van de zeer donkere arcadeboog die dus op een wat andere plek zit dan waar ik hem zelf wel eens probeerde te accentueren. Ik gebruikte hiervoor nu een donker grijze oogschaduw en ben zelfs met zwart in de weer geweest. Dat had ik nog nooit aangedurfd! Een blik in de spiegel Wauw! Wat een ander gezicht was dit al! Met een mooi kwastje uitvagen tot een mooi in elkaar overlopend geheel. Daarna met wit lichtjes langs de wenkbrauwen om het 'boogje' te accentueren.

En toen de eyeliner. Karen leerde ons met een kwastje met de donkerste oogschaduw en water een lijn te plaatsen net boven de wimpers. Maar zodra hij stond was ik niet blij meer. Heel mijn ooglid viel weg. Vond de lijn veels te dik. Bij de andere meiden stond het wel heel erg mooi. Bummer Grumble.. humbug! Nou ja, toen hij droog was weer weggeveegd.

Door naar de onderkant van de ogen, normaal blijf ik daar ver van weg met potloot, mascara, of iets anders wat het donkerder maakt. Ik heb 3 onder wimperhaartjes, en dacht altijd dat ik daar vooral niets moest accentueren om dat het dan juist op zou vallen. Karen liet ons zien hoe je met de donkerste kleur juist de vorm van je ogen naar voren kon laten komen. Het was wel even wennen. Omdat ik dat nog nooit had gedaan, maar wat zag het er mooi uit!

De Mascara! Ik heb daar altijd al problemen mee gehad, werd jaloers op mensen van die mooie krullende wimpers. Wat ik ook deed, 8 verschillende merken mascara geprobeerd, krultang, verlengende pasta onder mijn mascara, het heeft nooit geholpen. Ook nu was ik niet happy met het resultaat. Dus Karen kwam eens goed kijken en toen kwam de aap uit de mouw. Mijn wimpers zijn wel redelijk lang, normaal eigenlijk. En ze krullen ook wel iets. Maar de plek waar ze vandaan groeien is een iets andere plek dan bij de “meeste” mensen. De aanzet zit bij mij lager dus nog meer op het randje van het ooglid. Daardoor kon ik er met de mascara niet goed bij komen (Karen ook niet) dus een super fijn kwastje gepakt, en met water en zwarte oogschaduw een miniscul fijn lijntje op de wimper aanzet geplaatst, en de wimpers bij de aanzet zwart kunnen maken JA! Dat was het!! Nu waren mijn wimpers wel goed zichtbaar! (al zag ik net op de foto dat ik daar nog wel even meer mijn best op kan doen :) )

De volgende stap was de rouge, nou ben ik daar nooit een fan van geweest (ja zeg.. ik probeer juist van die bolle appelwangetjes af te komen hahaha) maar heel lichtjes toch aangezet en vond het wel mooi..
Over de lippen waren we snel klaar, daar hoefde ik weinig aan te doen. Met een kwastje wel een donkere tint aanbrengen, een lichte valt bij mij niet echt op. En klaar was ik!

Jeee, ben ik dat?? Wat heb ik verbaasd naar mezelf in de spiegel staan staren...
Ik heb (bijna) alle producten gekocht die we gebruikt hebben, behalve de rouge, de lippenstift, en de mascara. En de prijs viel me echt mee! Ik heb in het verleden echt veel geld uitgegeven aan make-up. Niet alleen dat ik hele dure dingen kocht (bijvoorbeeld foundation van La Prairie waar ik gewoon 160 voor kwijt was) maar ook veel.. toch weer kleurtjes kopen die ik eigenlijk niet gebruikte, lippenstiften waarbij ik eigenlijk wel wist dat ik die niet zou gebruiken. En al die verschillende soorten mascara) Nu was ik voor de Consealer (een set van 6 kleuren), Foundation, Poeder, 3 kleuren oogschaduw, penselen en een kwast 65 Euro kwijt.. Dat vind ik toch best een redelijke prijs!

Thuis gekomen wilde ik toch wel erg graag een foto maken. Zoals jullie weten stond er voorheen geen foto van mij op hyves, ook niet op facebook. Ik was altijd degene achter de camera. Maar wilde graag vast leggen hoe ik er nu uitzie! Dus met de camera aan de slag (gelukkig scheen de zon nog) en vele foto's gemaakt.

Het uitzoeken bracht een nieuwe confrontatie, niet alleen waren er vele foto's waarbij ik toch wel zag dat dat nou niet een voordelige hoek was waaruit je een foto moet maken haha. Maar eigenlijk meer omdat ik voor het eerst zag hoe ik op mijn moeder lijk. Ze is 2 jaar geleden overleden, en altijd heb ik gedacht dat ik niet op haar lijk. Ze had zwart haar, barnsteen kleurige ogen. Maar de gelijkenis die ik vandaag op vele foto's zag maakten me wel aan het slikken. De tranen zaten even hoog.

Ik heb een 3-tal foto's uitgezocht en ze een beetje aangepast wat betreft contrast, en kleur. Ze iets lichter gemaakt maar verder niets gefotoshopt! En.. ik was trots. Was ik dat die mijzelf aanstaarde? Poeh... Voor het eerst foto's die ik wel online durfde te laten zien, eindelijk durfde ik te zeggen:

“Kijk.. dit ben ik!”

Het voelde heerlijk om zo met mezelf bezig te zijn. Om met iets positiefs aan mezelf bezig te zijn... en als ik nu in de spiegel kijk.... dan denk ik “Hoi lekker ding!” Ik zie dat mijn ogen stralen, en de make-up die accentueerd dat nog eens extra!

Ja .. zo wil ik er uitzien!! En waarom, omdat ik het waard ben!

Van nu af aan sta ik dus 10 minuutjes eerder op .. wellicht in het begin iets meer omdat ik nog even de 'routine' moet krijgen. Maar Karin vertelde ons dat dit normaal gesproken ongeveer 10 minuutjes kost om voor elkaar te krijgen.. En wat is nou 10 minuutjes om te stralen, om te glimlachen elke keer als je in de spiegelkijkt..

Dat is het waard... dat ben ik waard!

1 opmerking:

 1. ik vindt je geweldig....
  Je ziet er prachtig uit.

  En wat een durf.

  ik ben zelf ook al jaren bezig met mezelf en ik moet je zeggen langzaam aan begin me zelf steeds leuker te vinden.

  Ik durf nu ook tegen mezelf te zeggen dat ik van mezelf hou en dat ik er mag zijn.

  Ik ben het waard net als jij .

  Ga zo door!!!!!!!!!! je staat in mijn favorieten, ik ga je volgen. :)

  BeantwoordenVerwijderen